Hvordan begynner jeg?

Jeg har tilbragt en del timer på BLW-forumet nå, og dette er et evig spørsmål fra nye foreldre.  Alle rundt deg begynner med å vispe ut noe pulvergreier i vann, eller muligens mose en banan.  Det virker så enkelt.  BLW derimot.  Hvordan?  Når?  Hva??  Hele poenget med BLW er at man gir det man har, når man har det, så det trenger ikke være mer vrient enn å åpne et glass fra Hipp.  Her er en liste med tentative gode ting å gi i begynnelsen som har en mulighet til å havne i, ikke utenpå, babyen.

La meg legge inn en disclaimer her:  Jeg jobber med mental helse, og er derfor på ingen måte en ekspert på barns fysiologi eller ernæring.  Jeg baserer meg på det jeg har lest av forskning i min dyrebare fritid.  Ta derfor det jeg sier med så mange klyper salt du tror er nødvendig.

Men.  Etter min erfaring, og mange BLW-foreldre vil være enige her tror jeg, begynner babyen ideelt sett med det den vil begynne med.  Datter her i huset begynte med en brødskorpe med aioli, sveipet fra min tallerken.  Salt-alarm!  Antakelig-rått-egg-alarm (dette var på Ostehuset i Stavanger, et fortreffelig spisested)!  Etc. etc.  Men hun *elsket* det, og aiolien deres er fremdeles en av favorittene hennes.

Etter det (5mnd og 3 uker) gav jeg henne somregel en bit å leke med fra min tallerken ved middagsbordet.  Vi bruker ikke salt i maten noe særlig.  Jeg ventet med grøt, fordi det er vanskelig å holde, selv grøtpannekake, som ellers er genialt.  The rest, as they say, is history.

Men lista ja.  All mat i stavfasong (fingerstørrelse) eller deromkring, så de er lette å holde og spise av.  Med mindre du har en pinsettgrep-6-månedering -gratulerer!

Egentlig kan du jo gi alt, så lenge det ikke inneholder salt, honning eller andre ting som er farlige for babyer.  Men disse starterne er også ganske nomme i tillegg til å være ikke farlige.


Men, som sagt, det som er på din tallerken er best.  Better get used to it :) Og lykke til! Og i tilfelle du lurer på det med bananen:

Etiketter: ,